top of page
MS7A7972.jpg

Wat is TreeClix?

Het belang van de juiste boombreedte van het zadel

Voorkom ongemak, pijn, kreupelheden en ongewenst gedrag...

als gevolg van de verkeerde boombreedte in het zadel. Met TreeClix kan de boombreedte in één ‘klik’ worden aangepast, waardoor de balans, bewegingsvrijheid en de juiste druk van het zadel worden hersteld.

Het aanpassen van de vulling is in de meeste gevallen onvoldoende effectief en het corrigeren van de boom gaat gewoonlijk gepaard met een hoog risico op beschadiging en breuk. Het breken van de boom gebeurt vaak niet direct, maar de kans is groot dat dit in de toekomst alsnog gebeurt. Het gevolg; hoge reparatiekosten of het moeten aanschaffen van een nieuw zadel.

Passend zadel met TreeClix

Met TreeClix is jouw zadelpasser in staat het zadel voor jou en je paard zo aangenaam mogelijk af te passen, met de juiste balans, pasvorm en contact met je paard.

Aangezien paarden veel en vaak kunnen veranderen, als gevolg van verschillende factoren, is het raadzaam je zadel tenminste tweemaal per jaar te laten nakijken en aanpassen!

Voor meer informatie: 

​​

Door trainen, voeding, leeftijd, blessure (etcetera) zien we paarden vaak ontzettend snel veranderen. Toch blijft het schrikken als de zadelpasser je vertelt dat het zadel niet meer zo lekker past of überhaupt nog passend te krijgen is.

En hoewel er zadels bestaan die qua breedte aanpasbaar zijn, beperkt dit zich tot modellen en merken met een plastic of kunststof boom waarbij de variatie in pasvorm uitermate beperkt is.
TreeClix is een systeem waardoor ook zadels met een houten zadelboom ontelbare keren kunnen worden aangepast, dus kom maar op met die verandering!

Vraag het aan jouw zadelspecialist!

Bij een aantal zadelmerken is TreeClix als optie te bestellen bij het aanmeten van een nieuw zadel. Momenteel zijn dat:

Bestaande zadels

TreeClix is ook uitermate geschikt om in bestaande zadels geïnstalleerd te worden, ook van andere merken. Ben je benieuwd of dat het op jouw zadel mogelijk is? Vraag het aan jouw zadelspecialist of kijk bij ‘Contact’ of dat er een zadelspecialist bij jou in de buurt zit. 

Voor meer informatie:

TreeClix2-Logo-e1592822011640-1024x415.jpg
bottom of page